Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vlasinska Rosa primer uspešne privatizacije

    U fabriku Vlasinka od 2005. godine, od kad je postala deo Coca-Cola sistema do danas uloženo je više od šest miliona evra, izjavio je direktor Coca-Cola Hellenic Serbia Ramon Weidinger.

    On je na proslavi 10 godina od integracije fabrike Vlasinka u Coca-Cola sistem kazao da je akvizicija te fabrike primer jedne od najuspešnijih privatizacija u Srbiji, naglasivši da je za prethodnih 10 godina prodaja Rosa vode porasla četiri puta, dok je izvoz višestruko uvećan, odnosno izvozi se 20 odsto proizvodnje.

    "Naši dobri rezultati tokom prethodne decenije proistekli su iz saradnje s partnerima. Vlasinka i Rosa su dobar primer kako se uz ulaganja i jasno definisanu poslovnu viziju može doprineti razvoju lokalne privrede i stvoriti jak brend širom regiona", kazao je Weidinger.

    Direktor operacija za Srbiju, Makedoniju i Crnu Goru Koka kole Dimitar Andonov kazao je da je Vlasinka jedina fabrika u Srbiji koja je dobila zlatni sertifikat Evropske agencije za upravljanje i zaštitu voda za najviši ekološki standard.

    On je naglasio i da je voda Rosa, prva u Evropi i Srbiji na tržištu uvela eko bočicu sačinjenu od 30 odsto materijala biljnog porekla.

    "Od 2006. sprovedene su razne inicijative kroz koje je smanjena težina boce Rosa za 30 odsto, smanjenja potrošnja energije po proizvodu za 35 odsto, a reciklaža je povećana za 20 odsto", kazao je Andonov. Fabrika, prema rečima direktora Dušana Antonijevića, zapošljava 65 stalnih radnika.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE