Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Škola koja okuplja polaznike iz čitave regije

    Sa centrima u Beogradu i Zagrebu, kancelarijama u Beču, Bukureštu, Sofiji i Ljubljani, COTRUGLI Business School povezuje čitavu JI Evropu i privlači polaznike iz Srbije, Hrvatske, BiH, Bugarske, Mađarske, Makedonije, Slovenije, Rumunije, Crne Gore i Austrije. U ovom trenutku, skoro 200 menadžera pohađa programe, dok se Alumni zajednica sastoji od preko 1,500 lidera iz cele regije i šire. Iz tog razloga, iskustva polaznika predstavljaju jedinstvene pokazatelje kvaliteta COTRUGLI edukacije.

    “Poverenje je ključni element u poslovanju i kao pouzdani poslovni savetnik, potrebno mi je da kontinuirano demonstriram izvrsnost i kvalitet u svemu što radim. COTRUGLI mi je pomogao da poboljšam profesionalne, lične i funkcionalne veštine i omogućava mi da uvek spremno dočekam nove poslovne izazove” ističe Marko Mandić, vlasnik Certius Team-a, kompanije koja pruža usluge iz oblasti telekomunikacija.

    U beogradskom centru škole, Executive MBA program pored Srba pohađaju i ljudi iz Bugarske, Rumunije, Makedonije, BiH, i od ove godine Crne Gore. Jedna od njih je bila Dessislava Markova,  izvršni direktor kompanije Trinity West Ltd., iz Bugarske: “COTRUGLI ima fokus na region Jugostične Evrope i inkubator je poslovnih ideja koje vode do uspešne implementacije poslovnih procesa.”

    Struktura polaznika
    Zanimljivo je istaknuti strukuturu polaznika u odnosu na pozicije sa kojih dolaze – 80% njih je na rukovodećim pozicijama u većim ili manjim organizacijama u regiji, bilo kao direktori kompanija i odeljenja ili kao samostalni preduzetnici (10%). Polaznici dolaze iz približno istog broja većih i manjih organizacija, a presek po delatnostima iz kojih dolaze je veoma zanimljiv. Većina njih dolazi iz farmaceutskih, građevinskih, duvanskih, IT i telekomunikacionih kompanija. Osim toga, visoko su zastupljeni i manadžeri iz bankarskog, finansijskog i ekonomskog sektora. Ostatak dolazi iz hotelijerstva i turizma, konsaltinga i sl.

    Tako je iz Švedske na EMBA predavanja putovao Vasil Gocevski, izvršni direktor svetske IT kompanije za razvoj softvera i konsalting, Seavus AB:  “Prednosti Executive MBA programa su podeljene u dve kategorije: usvajanje strukturnih znanja i veština poslovanja kao i razmena iskustava sa  profesionalcima koji će vam postati prijatelji do kraja programa”, podelio je sa nama Vasil.

    Doživotni networking
    Polaznici 20 meseci (koliko prosečno traju programi) provode u društvu kvalitetnih pojedinaca, upijaju znanja od najboljih svetskih konsultanata i predavača, konstantno rade na sebi, razvijaju se i testiraju nove poslovne modele na radnom mestu. Kao rezultat svega toga, uspeh ne izostaje: prema podacima škole, još za vreme trajanja programa skoro 40% polaznika napreduje ili menja posao, na temelju networkinga u okviru generacije. Tome u prilog ide i izjava jedne srpske polaznice MBA programa koja je dobila stipendiju: „COTRUGLI je jedna velika mreža znanja, iskustava, ideja i pozitivne energije iz svih industrija i svih zemalja regiona. Ovde sam stekla značajne poslovne kontakte i prijatelje za život koji su tu za savet i pomoć kad god je potrebno.”, Jovana Ivanović, supervizor za organizacionu kulturu, Coca-Cola Hellenic.

    U sklopu društveno odgovornog poslovanja,  COTRUGLI Business School svake godine organizuje stipendijski proces u svim zemljama Jugoistočne Evrope. Cilj projekta je da podstakne pozitivne promene i  motiviše više desetina telentovanih menadžera da se usavršavaju i svojim primerom menjaju naše društvo na bolje. Za stipendiranje najboljih menadžera i ubrzavanje njihovih poslovnih karijera, COTRUGLI i partneri svake godine u našem regionu ulažu više od 600.000 eura.

    I ove godine, 12 stipendija za E/MBA programe će biti dodeljeno najboljim menadžerima Srbije. Ukoliko smatrate da baš vi zaslužujete stipendiju, prijavite se do 20. marta 2015., i postanite polaznik vodeće poslovne škole u regionu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE