Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Radnici tuže McDonalds zbog uslova rada

    Radnici lanca brze hrane McDonald's u 19 američkih gradova podneli su tužbe zbog opekotina od ključalog ulja, nedostatka zaštitne opreme i drugih rizika na radnom mestu.

    Žalbe su poslednji korak u kampanji za povećanje plate na 15 dolara po satu i sindikalizaciju radnika koji nastoje da privole McDonald's na pregovore, saopštio je sindikat.

    Opekotine i druge opasnosti su detaljno prikazane u žalbi podnetoj vlastima. Predstavnici Ministarstva rada potvrdili su da je žalba uložena, ali ne žele da iznose detalje istrage.

    Radnici navode da im stalno nedostaju rukavice za rukovanje vrelom opremom i kažu da su opečeni dok su čistili uključene roštilje. Jedan radnik je naveo da mu je šef rekao kada se opekao da "stavi majonez na to i biće dobro".

    McDonald's je saopšio da su njegove franšize posvećene garantovanju bezbednih uslova rada, kao i da će ispitati navode iz žalbe.

    "Važno je primetiti da su ove žalbe deo veće strategije koju su organizovali aktivisti koji napadaju naš brend, i da im je cilj da obezbede pažnju medija", navela je portparolka McDonald'sa.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE