Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U sredu ponovo štrajk u Lufthansi

    Pilot nemačke vazduhoplovne kompanije "Lufthansa" ponovo će štrajkovati u sredu na kratkim i srednjim linijama širom Nemačke, saopštio je u ponedeljak sindikat pilota "Cockpit".

    Taj najnoviji štrajk u dugom sporu oko prevremenog penzionisanja, trajaće u sredu ceo dan, od 0:01 do 23:59 sati, objavio je „Cockpit“.

    Štrajka neće biti u podružnicama "Lufthanse" "Germanwings" i "Eurowings", a biće priređen da bi se sankcionisao "nedostatak napretka" u pregovorima obnovljenim prošle nedelje, kaže sindikat.

    "Cockpit" se protivi nameri uprave da uskrati sadašnju mogućnost prevremenog penzionisanja pilota sa 55 godina uz 60 odsto plate, čime se, smatra sindikat, "znatno pogoršava i položaj mladih pilota" kojima tek predstoje reforme.

    "Lufthansa" koja obuhvata nekoliko aviokompanija, već mesecima se muči sa štrajkovima svojih pilota. Kompanija nastoji da svaki put smanji uticaj štrajka na putnike.

    Tokom poslednjeg štrajka, u "Germanwingsu", tokom dva dana sredinom februara je otkazano 340 letova iz Nemačke.

    Piloti su zabrinuti i zbog namere uprave da se "Lufthanse" razvija više kao "lou-kost" firma, da bi opstala pod pritiskom konkurencije.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE