Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Koha ditore: Sto dana Vlade Kosova bez pozitivnog traga

    Kosovska vlada nije ostavila pozitivan trag u prvih sto dana rada, ali su zato tragove ostavila burna dešavanja i protesti u tom periodu, piše danas dnevnik Koha ditore povodom sto dana vlade koju vodi Isa Mustafa.

    "Za više od tri meseca od kada je preuzeo vlast, premijer Isa Mustafa se suočio s najvećom migracijom Kosovara posle rata, kao i s nasiljem. Suočio se s protestima, štrajkom nastavnika, rudara, a u poslednje vreme i sudija. Suočava se i sa bojkotom Liste Srpska, partnerom u Vladi Kosova. Mustafa je čak izgubio podršku četvrtine poslanika iz redova svoje DSK", piše prištinski dnevnik.

    List je naveo i da za sto dana premijer Mustafa i dalje nije imenovao zamenike ministrara.

    U vladi su odbili da nabrajaju uspehe ili neuspehe za sto dana rada i najavili da će o svemu javnost biti obaveštena u Skupštini Kosova.

    Izvršni direktor Grupe za studije, politiku i pravna pitanja Fisnik Korenica negativno je ocenio rad vlade u prvih sto dana, dok je direktor Instituta "Riinvest" Lumir Abdidžiku rekao da su trendovi u nekoliko sektora ostali isti kao i u vreme prošle vlade.

    Lider opozicione Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj je na konferenciji za novinare vladu Ise Mustafe nazvao "vladom spavanja", "vladom u pidžamama" i "vladom mafije".

    "Ova vlada je ubila nadu naroda Kosova, podstakla proteste, nezadovoljstvo i odlazak građana, a podstakla je i štrajkove zbog lažnih obećanja", rekao je juče Haradinaj.

    Foto: Beta/Armenija

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE