Radulović odgovorio na prijavu DRI

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Radulović odgovorio na prijavu DRI

  Državna revizorska institucija podnela je juče 19 prijava za privredni prestup protiv bivših i sadašnjih funkcionera. Jedan od onih pomenutih u tekstu je i bivši ministar privrede i sadašnji predsednik pokreta Dosta je bilo, Saša Radulović.

  Tim povodom dobili smo saopštenje pokreta „Dosta je bilo – Saša Radulović“, koje prenosimo u celini.

  „Odgovor Saše Radulovića na saopštenje DRI Državna revizorska institucija je juče na svom sajtu (http://www.dri.rs/) objavila da je podnela 204 prekršajne prijave, 17 krivičnih prijava i 19 prijava za privredni  prestup protiv odgovornih lica u subjektima revizije. Između ostalih, navedeno je da je podneta i prekršajna prijava protiv Saše Radulovića, predsednika pokreta „Dosta je bilo“ i bivšeg ministra privrede.

  Saša Radulović nije dobio prekršajnu prijavu tako da ne zna šta tačno u njoj piše,  ali je dobio izveštaj revizora o Izvršenju budžeta Ministarstva privrede za 2013.godinu. Taj izveštaj dostavljamo javnosti na uvid u prilogu ovog saopštenja. Ministarstvo privrede u 2013.godini je u prvih 8 meseci vodio Mlađan Dinkić, a u poslednja 4 meseca Saša Radulović. Revizor je našao 4 nepravilnosti.Revizor je našao da su 4 lica bila zaposlena po ugovoru o privremenim i povremenim poslovima duže od 120 radnih dana, što je maksimum u skladu sa Zakonom o radu. Tri lica su bila zaposlena 588 radnih dana, a jedno 209 radnih dana. Verovatno se radi o vozačima. Njih je zaposlio Mlađan Dinkić i u Ministarstvu zatekao Saša Radulović.

  Saša Radulović je prekinuo tu praksu. Revizor je našao da Ministarstvo privrede nema evidenciju o obavezama za subvencionisanje kamatnih stopa po Dinkićevoj uredbi iz 2011.godini koje dospevaju 2013.godine. Banke daju kredite, a poreski obveznici plaćaju kamate. I tačno je, takva evidencija ne postoji i svi pokušaji Saše Radulovića da se to utvrdi, preko Fonda za razvoj koji je potpisivao te ugovore sa bankama, su ostali bezuspešni. Revizor je našao i da nije izvršeno usklađivanje stanja potraživanja i obaveza sa Fondom za razvoj. Aleksandar Vučić nije dozvolio da Saša Radulović smeni direktorku Fonda za razvoj koja nije radila svoj posao, i uvede red u ovu oblast.

  Revizor je našao da je Dinkić dao subvencije JP Skijališta Srbije i da oko 9 milion dinara od tih sredstava nisu utrošena u skladu sa program, a da Ministarstvo nije tražilo ta sredstva nazad do momenta revizije. U međuvremenu, ministarstvo je tražilo i dobilo nazad ta sredstva.

  Saša Radulović je podneo ostavku na mesto ministra privrede 24.01.2014.godine. Ivica Dačić mu je protivzakonito i protivustavno uzeo ovlašćenja svojom odlukom od 27.01.2014.godine. Izveštaj o izvršenju budžeta Ministarstva privrede za 2013.godinu je rađen u februaru mesecu 2014.godine i potpisao ga je Igor Mirović na koga je Dačić preneo ovlašćenja ministra privrede. Zbog ovoga, da je i hteo, Saša Radulović nije mogao da piše izveštaj koji je bio predmet revizije.

  Iz svega ovoga nije jasno zbog čega je Saša Radulović predmet prekrišajne prijave. Saša Radulović je tražio od DRI da mu dostavi prekršajnu prijavu. Čim je je dobije, ona će biti stavljena na uvid javnosti.“

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE