Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Leksikon poslovne žene: Jovana Žuržin

    Sa svakom godinom rada, iskustvo raste, ali i ciljevi i težnje su novi, smatra Jovana Žuržin, direktor  odeljenja za komunikacije i odnose sa državnim institucijama, preduzeća Siemens u Beogradu. Rezultat kojem teži uvek je isti, da uradi najbolje na najbolji mogući način.

    ● Savet koji pamtite?
    – Vreme je kao sat bez kazaljki, čujete otkucaje, ali nikada ne znate koliko je sati… Definitivno je u životu važno postaviti  prioritete i trošiti svoje vreme na bitne stvari. Mada to iz dana u dan iznova učim.

    ● Šta slušate u kolima?
    – Diskove sa lekcijama nemačkog jezika. Radim na tome da usavršim ovaj jezik, pa se trudim da iskoristim i vreme van posla da budem u stalnom kontaktu sa njim. Kada neko uđe u moj auto, malo se iznenadi, a ja se nadam da će se trud isplatiti.

    ● Šta prvo primetite kod sagovornika?
    – Stav. Kroz svoj posao imala sam prilike da upoznam različite uspešne ljude. Međutim, moja mera uspeha podrazumeva da zadržite prirodnost i otvorenost.

    ● Vaš poslovni uzor?
    – Poštujem sve one koji rade na sebi, uče, usavršavaju se i daju maksimum. Nekada su rezultati baš onakvi kakve ste očekivali, nekada niste zadovoljni, ali na kraju dana je važno da ste dali maksimum i iz svake situacije nešto naučili. Uzor mi je i svaka žena koja se izborila za svoje mesto u poslovnom svetu u kome su muškarci i dalje u blagoj prednosti.

    ● Čime bi se vaš poslovni tim mogao pohvaliti?
    – Mi smo uigran tim angažovanih, komunikativnih i vrednih ljudi. Jedni drugima smo od pomoći, i imamo isti cilj. Nismo samo tim dok zajedno radimo na poslovnim zadacima, već i nakon radnog vremena. Umemo da se zabavimo, uživamo, družimo i širimo pozitivnu energiju. Takvi odnosi prenose se i na svakodnevni rad, pa nam je sve lakše i zabavnije.

    ● Imate li skriveno utočište od obaveza?
    – Moj dom. Tamo se osećam bezbrižno i ušuškano. Kada sam okružena verenikom, bratom i roditeljima, svako mesto gde smo zajedno može biti utočište.

    ● Da li je posao pre svega?
    – Posao jeste pre svega. Ali i privatni život. I porodica. I prijatelji. Teško je, ali mislim da ima načina da se nađe pravi balans. Priznajem, išlo bi mi na ruku da dan traje malo duže od 24 sata, ali kad već nije tako, mislim da uspevam da rasporedim dobro vreme tako da ništa ne trpi.

    ● Poklon koji nikada nećete zaboraviti?
    Omiljeni poklon koji nikada neću zaboraviti ima sada 30-ak kilograma i u pitanju je jedan pufnasti čau-čau, Simba.

    ● Šta ne propuštate na televiziji?
    – Zbog prirode posla gledam informativne emisije, pratim vesti i dešavanja. Tako mi počne dan. Pored proveravanja mejlova i agende, uvek pročitam vesti. Mada je to i do karaktera, volim da sam informisana.

    ● Ravne cipele ili na štiklu?
    – Sve zavisi od prilike. Kada je u pitanju poslovna sfera, glasam za visoke potpetice. Meni su one udobne, praktične i pre svega ženstvene.

    ● Kako je obučena poslovna žena sa stilom?
    – Obučena je onako da se u odeći koju nosi oseća prijatno. Bitno je da ona nosi garderobu, a ne ona nju, kao i da nekim detaljem uvek ostavi lični pečat na svaku kombinaciju koju ponese.

    ● Kako danas od dinara napraviti tri?
    – U današnje vreme neophodno je pametno ulagati, razmišljati dva koraka unapred. Svi težimo da naši rezultati imaju efekta, i da napravimo nešto od njih.

    ● Šta je pametno uložen novac?
    – Novac koji potrošite na drage ljude, ili na nešto zbog čega ćete se osećati bolje i srećnije. Naravno, dobra investicija je uvek obrazovanje i sticanje novih znanja.

    ● Da li je vaš posao našao vas ili ste vi njega?
    – Mislim da je bilo u pravo vreme na pravom mestu. Našli smo se. Rad u kompaniji Siemens umnogome je doprineo da se pronađem, usavršim i steknem veštine komunikacije i organizacije, ali i naučim neke nove stvari.

    ● Kako vidite sebe za pet godina?
    – Sa nekim novim projektima, u istom poslu. Svaka godina nosi neke nove trendove, izazove, a mi smo tu da im se prilagodimo i postignemo najbolje. I naravno srećnu u svakom aspektu života.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE