Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Možda je neko pod falsifikatom izvozio u Rusiju`

    Ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković kaže da nije dobila nikakve zvanične informacije Rusije da se sumnja da je povećan izvoz jabuka iz Srbije na rusko tržište.

    "Nismo dobila nikakve informacije niti su nam upućeni zahtevi i traženi bilo kakvi rokovi. Verujem da su samo u pitanju navodi medija, ali u svakom slučaju je dobro da se pojača kontrola i da se eventualni problemi na vreme sankcionišu i kazne oni koji su u tome učestvovali", kazala je Bogosavljević Bošković novinarima.

    Po pisanju medija, ruska organizacija za kontrolu uvoza poljoprivrednih proivoda, Roselkonadzor je zatražila da srpske vlasti preispitaju povećan izvoz jabuka na rusko tržište.

    "Moguće je da je neko, uprkos svim našim naporima i merama predostrožnosti, falsifikovao naš fitosanitarni sertifikat i pod tim falsifikatom izvezao robu u Rusiju", kazala je ministarka.

    >>>>Rusi možda zabrane uvoz srpskog voća i povrća

    Ona je ukazala da će, ukoliko je to tačno, nadležne služe Srbije i Rusije to ispitati, a eventualani počinioci će biti kažnjeni.

    "Po informacijama Ministarstva poljoprivrede, izvoz jabuku na tržište Rusije prošle godine povećan je za oko 40 odsto u odnosu na 2013. godinu", rekla je Bogosavljević Bošković i izrazila uverenje da je rast izvoza rezultat preusmeravanja sa drugih tržista na Rusiju.

    Bogosavljević je istakla da Ministarstvo poljoprivrede ima dobru saradnju i redovnu komunikaciju sa službama Rusije.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE