Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hrvatska poslala u Brisel prvi nacrt mera

    Hrvatska Vlada poslala je Evropskoj komisiji prvi nacrt mera za ispravljanje makroekonomskih neravnoteža, izjavio je potpredsednik vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Evropske unije Branko Grčić.

    "Poslali smo prvi draft, radni dokument koji se odnosi baš na reforme u širokom spektru, u svim područjima, koji je u velikoj meri nastavak onoga što smo radili u prethodnih godinu dana, ali i s novim merama, novim idejama."

    Ostao je još jedan dio fiskalnih mjera, koje još uvijek pripremamo i to ćemo vjerojatno kroz ovaj tjedan poslati, rekao je Grčić na marginama završne konferencije projekta "Priprema budućih programskih dokumenata i pripadajuće zalihe projekata".

    Do kraja aprila Vlada mora predstaviti Briselu paket mera za ispravljanje makroekonomskih neravnoteža, koji će se potom razmatrati u maju.

    Komisija je, naime, krajem februara utvrdila u Hrvatskoj, drugu godinu zaredom, postojanje prekomernih makroekonomskih neravnoteža, koje zahtevaju odlučnu političku akciju i specifični monitoring.

    Što se tiče mera za fiskalnu konsolidaciju, Grčić je rekao da se one izrađuju ove nedelje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE