Hrvatska poslala u Brisel prvi nacrt mera - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Hrvatska poslala u Brisel prvi nacrt mera

Hrvatska Vlada poslala je Evropskoj komisiji prvi nacrt mera za ispravljanje makroekonomskih neravnoteža, izjavio je potpredsednik vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Evropske unije Branko Grčić.

"Poslali smo prvi draft, radni dokument koji se odnosi baš na reforme u širokom spektru, u svim područjima, koji je u velikoj meri nastavak onoga što smo radili u prethodnih godinu dana, ali i s novim merama, novim idejama."

Ostao je još jedan dio fiskalnih mjera, koje još uvijek pripremamo i to ćemo vjerojatno kroz ovaj tjedan poslati, rekao je Grčić na marginama završne konferencije projekta "Priprema budućih programskih dokumenata i pripadajuće zalihe projekata".

Do kraja aprila Vlada mora predstaviti Briselu paket mera za ispravljanje makroekonomskih neravnoteža, koji će se potom razmatrati u maju.

Komisija je, naime, krajem februara utvrdila u Hrvatskoj, drugu godinu zaredom, postojanje prekomernih makroekonomskih neravnoteža, koje zahtevaju odlučnu političku akciju i specifični monitoring.

Što se tiče mera za fiskalnu konsolidaciju, Grčić je rekao da se one izrađuju ove nedelje.

What's your reaction?

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE