Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Danas se obeležava 16 godina od početka bombardovanja SRJ

    Širom Srbije danas će biti obeleženo 16 godina od početka vazdušnih napada NATO na SR Jugoslaviju, a centralna manifestacija kojoj će prisustvovati premijer Srbije Aleksandar Vučić biće organizovana u Beogradu kod zgrade nekadašnjeg Generalštaba.

    Centralna državna komemorativna svečanost počeće u 19.58 a prisustvovaće joj i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković, predstavnici parlamenta, diplomatskog kora i udruženja građana.

    Predsednik Srbije Tomislav Nikolić će pre podne boraviti u Aleksincu gde će položiti venac na Spomenik žrtvama NATO bombardovanja.

    Predstavnici državne vlasti, vojske, lokalnih vlasti, udruženja povodom 24. marta, Dana sećanja na žrtve bombardovanja, položiće vence na spomen obeležja vojnim i civilnim žrtvama.

    NATO napadi trajali su 11 nedelja i u njima je, prema procenama iz različitih izvora, poginulo između 1.200 i 2.500 ljudi.

    U bombardovanjima, koja su bez prekida trajala 78 dana, teško su oštećeni infrastruktura, privredni objekti, škole, zdravstvene ustanove, medijske kuće, spomenici kulture…

    Foto: wikipedia/Dozetdarko

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE