Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vučić u Beču: Srbija najbolja za strane investitore

    Teško da iko u regionu može da ponudi bolje uslove stranim investitorima, izjavio je premijer Aleksandar Vučić na otvaranju Poslovnog foruma "Srbija u Austriji 2015".

    "Srbija želi da sprovede duboke i istinske reforme i to nas čini jedinstvenim u Evropi. Gledamo daleko ispred sebe, a ne kako ćemo preživeti 24 sata ili 24 dana", kazao je Vučić.

    Procene su, kako je dodao, da će Srbija u ovoj godini imati privredni rast, a da će u 2016. godini taj rast biti dva odsto, za šta je potrebno da se više radi na privlačenju stranih investicija.

    "Teško da iko u regionu može da ponudi bolje uslove stranim investitorima", naglasio je Vučić i pozdravio jačanje privredne saradnje Srbije i Austrije. On je kazao da želi veće privredno i političko prisustvo Austrije u Srbiji.

    "Verujem u prijateljstvo Srbije i Austrije, verujem u ekonomske interese naše dve zemlje", istakao je srpski premijer i dodao da će Srbija s predstavnicima austrijske vlade raditi i na preuzimanju iskustava iz dualnog sistema obrazovanja, koji podrazumeva praksu u kompanijama tokom školovanja, kako bi se smanjila nezaposlenost.

    Kako je saopšteno, predsednik Privredne komore Austrije Lajtl je kazao da planovi srpske vlade u reformi zemlje, da je modernizuje i priključi evropskoj porodici, zaslužuju pohvale i poštovanje.

    "U privrednom smislu, Srbija je već članica Evropske unije. Raduje me što Vam je pošlo za rukom da u Srbiji sprovedete važne reforme i ja Vam u ime austrijske Privredne komore na tome čestitam. Imamo veliko poverenje u vašu državu, ali i u vaše ljude", poručio je Lajtl Vučiću.

    On je istakao da "Austrija nema kratkoročne, već veoma ozbiljne dugoročne planove za saradnju sa Srbijom". Takođe je kazao da austrijske kompanije koje posluju u Srbiji veruju u reforme koje sprovodi srpska vlada.

    "Uradili smo dosta posla u Srbiji. Nismo izabrali lakši put. Sprovodimo teške mere. Potpisali smo sporazum sa MMF. Sve to radimo u cilju ozdravljenja srpske privrede", kazao je Vučić koji je zahvalio predstavnicima austrijske Privredne komore na pomoći za reformu Privredne komore Srbije po austrijskom modelu.

    Vučić će razgovarati s predstavnicima najvećih austrijskih kompanija, a sastaće se i sa ministrom spoljnih poslova Sebastijanom Kurcom, sa kojim će obići i izložbu "Burni odnosi – austrijsko-srpski odnosi između 1836. i 1914. godine", u Palati Porčija u Beču.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE