Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dvostruka radost za radnike Aunde u Jagodini

    Italijanska fabrika Aunde Italia Group u Jagodini, od 1. aprila povisiće plate radnicima za 20 odsto, a 200 radnika dobiće rešenje o stalnom zapošljavanju.

    Da će fabrika automobilskih sedišta i enterijera u Jagodini od 1. aprila povisiti plate radnicima, a 200 radnika dobiti rešenje o stalnom zapošljavanju, rekao je predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković na sastanku sa zaposlenima u toj fabrici.

    Marković je dodao da će kompanija Confezione Andrea Srbija u Jagodini otvoriti još jedan pogon i zaposliti oko 300 radnika do kraja godine, kao i jedna nemačka fabrika koja će zaposliti 100 radnika.

    "Vi ste najbolji radnici u Evropi, na vašim sedištima sede svi od Amerikanaca, Evropljana do Kineza", poručio je Marković zaposlenima u fabrici Aunde. Tražimo sigurnost za vas, da redovno dobijate plate, da imate i sindikat koji će poštovati radne obaveze, dodao je on.

    Marković je napomenuo da je Aunde izmirila sve obaveze prema državi i gradu i dodao da "ta fabrika ne može da propadne jer ne zavisi od srpskog tržišta ili tržista jedne zemlje, već svoje proizvode izvozi u više zemalja".

    On je napomenuo da je inicirao, a menadžer za Srbiju fabrike Aunde Chiro Loti prihvatio da, u interesu povećanja nataliteta, fabrika svakome od radnika koji odluči da sklopi brak za svadbu pokloni 1.000 evra.

    Fabrika Aunde otvorena je 29. marta prošle godine, ima dva sprata i površine je preko 5.000 kvadratnih metara.
    Izgradnju fabrike država je subvencionisala sa po 6.000 evra po zaposlenom.

    Kompanija Aunde zapošljava 12.500 radnika, ima 85 fabrika u 25 država, a za Jagodinu se odlučila zbog dobrih uslova, lokacije na samom Koridoru 10 i blizine fabrike Fiat u Kragujevcu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE