Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Odložen glavni pretres zbog bolesti Subotića

    Glavni pretres u postupku protiv Stanka Subotića je odložen, jer on nije mogao da dođe zbog bolesti.

    Glavni pretres pred Apelacionim sudom u Beogadu u postupku protiv biznismena Stanka Subotića Caneta i ostalih okrivljenih za organizovanje šverca cigareta u Srbiji tokom devedesetih odložen je za 21. maj zbog izostanka Subotića.

    Subotić je trebalo danas da se pojavi pred sudom, ali je izostao zbog bolesti, javlja N1.

    Subotić je preko branioca obavestio sud da je sprečen da dođe zbog bolesti i dostavio fotokopiju potvrde univerzitetske bolnice u Ženevi.

    Sud je, međutim naložio Subotićevom braniocu da mu u kratkom roku dostavi overeni prevod bolničke potrvrde kao opravdanje zbog današnjeg nedolaska.

    Subotić, inače po zakonu nije obavezan da dođe na drugostepeni pretres, ali je sud odlučio da ga sasluša, kao i neke druge okrivljene, te je njegovo prisustvo neophodno.

    Na današnji pretres nije došao ni optuženi Jovica Ranđelović za koga je sud obavešten putem dostavnice da je umro.

    Taj sud je ranije već ukidao provstepenu presudu kojom su Subotić i ostali bili osuđeni na višegodišnje kazne zatvora i sad je u obavezi da donese pravosnažnu presudu.

    Nakon ponovljenog suđenja Subotić i ostali su oslobođeni optužbi, ali se na tu presudu žalilo Tužilaštvo za organizovani kriminal, koje je predložilo da Apelacioni sud preinači prvostepenu presudu i Subotića i ostale okrivljene proglasi krivim i osudi po zakonu ili da otvori glavni pretres i sam izvede ključne dokaze.

    Subotić, kao i ostali prvostepenom presudom koja je izrečena 18. jula 2014. godine, oslobođeni su zbog nedostatka dokaza za tvrdnje iz optužnice, ili su optužbe protiv njih odbijene zbog zastarelosti krivičnog gonjenja za dela iz 1995. godine.

    Foto: YouTube

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE