Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sertić: Uskoro realizacija projekata Svetske banke

    Realizacija projekata Svetske banke koji će pomoći srpskoj ekonomiji će početi uskoro, najavio je ministar privrede Željko Sertić u razgovoru s predstavnicima te banke.

    "Svetska banka je ključni partner Ministarstva privrede za dostizanje postavljenih ciljeva, kao što su unapređenje poslovnog okruženja, povećanje konkurentnosti i kontinuirani rast privredne aktivnosti kroz sveobuhvatne strukturne reforme", kazao je Sertić.

    On je dodao da je u pripremi zakon o ulaganjima kojim će strani i domaći investitori biti i formalno-pravno izjednačeni, a biće formirane i investicione kancelarije u svim opštinama, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

    "Kategorije ulaganja, od lokalnih do nacionalnih, biće precizno definisane. Za par nedelja počinje javna rasprava i verujem da će kroz taj proces zakon biti unapređen i usvojen do leta", rekao je Sertić.

    Delegacija Svetske banke, koju je predvodila direktorka Anabel Gonsales, ponudila je pomoć i u unapređenju rada državnih agencija.

    "Agencije nisu do sada pokazale potreban stepen profesionalizma. Zatekli smo vrlo nizak poslovni kapacitet, a nije bilo adekvatnog praćenja i kontrole njihovog rada."

    U tom smislu nam je važna podrška Svetske banke u promeni zakona, svesti i pravilnika kako bi agencije učinili znatno efikasnijim i kako bi se sredstva koristila na efektivan način", istakao je Sertić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE