Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Posle objave da je pilot sam srušio avion, drastičan pad akcija Lufthanse

    Francuski istražitelji danas su objavili da je Andreas Lubitz, kopilot Germanwingsovog aviona A320 koji je juče pao u Francuskoj namerno je uništio avion, ubio sebe i 149 putnika.

    Informacije su dobili preslušavanjem snimaka razgovora u kokpitu, zaključeno je da je Lubitz (28), namerno usmerio avion prema zemlji i blokirao pristup svom kolegi koji u tom času nije bio u kokpitu.

    "U kokpitu je vladala potpuna tišina. Kopilot nije rekao nijednu reč nakon što je pilot izašao iz kabine. Njegovo disanje je bilo mirno tokom svih deset minuta poniranja. Namerno je odbijao da otvori vrata pilotu. Ignorisao je lupanje i pozive preko interfona. Ovo nije nesreća, u pitanju je nameran čin", rekao je tužilac.

    Kopilot je zaposlen u kompaniji dve godine i iza sebe ima 630 sati leta.  Zasad ne postoje nikakve informacije koje bi ga povezale s terorizmom, niti se on uklapa u profil teroriste.

    "Ništa ne ukazuje na to da je u pitanju teroristički akt, ali to je legitimno pitanje", rekao je francuski tužilac.

    Mnogi su se ovih dana pitali šta će biti sa kompanijom Lufthansa posle ovakve tragedije. Juče u samo sat vremena skliznule su cene deonica vlasnika Germannwingsa osnovanog 2002. godine, ali su se u toku dana oporavile i kraj dana dočekale s padom od 1,56 posto.

    Deonica Lufthanse beleži lagan ali konstantan pad još od 26. januara ove godine, kada je cena deonice bila 15,35 evra, dok je na jučerašnji dan bila 13,57 evra.

    Međutim, danas je usledio novi šok. Posle objavljivanja zaključaka istražitelja, oko 1 sat popodne cena akcija se spustila na 12,85 evra i nastavlja da pada.

    Koja će cena biti na kraju dana, ostaje da vidimo. Stanje akcija Lufthanse možete pratiti OVDE

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE