Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    DIS se širi na Kosovo i Metohiju

    Kompanija DIS i Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije potpisali su memorandum koji predviđa širenje maloprodajne mreže DIS na području Kosova i Metohije.

    Memorandum su potpisali direktor vladine Kancelarije za KiM Marko Đurić i generalni direktor kompanije DIS Darko Aćimović.

    Vlada Srbije ulaže značajne napore da naša preduzeća ponovo zauzmu mesto koje im prirodno pripada na Kosovu i Metohiji, rekao je Đurić posle potpisivanja memoranduma.

    Učešće naših preduzeća u privredi na KiM je veoma značajno za održivost srpske zajednice, dok za poslovanje tih preduzeća prisustvo na KiM znači pristup tržištu sa 1,7 miliona stanovnika.

    Đurić je naglasio da je veoma značajno prisustvo prodajnih lanaca, u kojima mogu da se plasiraju proizvodi, koji se proizvode u srpskoj zajednici na KiM.

    To će predstavljati i znak ohrabrenja i za druge kompanije da svoje poslovanje prošire i na Kosovo i Metohiju, istakao je Đurić. Nedavno je potpisan i memorandum sa Imlekom o otkupu mleka sa teritorije KiM. Ove dve kompanije prve su u nizu koje se vraćaju na Kosovo.

    Kako je Đurić istakao, proces normalizacije odnosa i činjenica da srpski predstavnici učestvuju u Vladi u Prištini danas znači da će srpske kompanije imati otvorena vrata u tim institucijama nego ranije.

    Očekujemo da u prvoj fazi podržimo razvoj i uđemo u otkup poljoprivrednih proizvoda, a da se kasnije pređe u razvoj maloprodajnog sistema, ili distributivnog centra. Najbliža opcija nam je stvaranje franšize, kao i saradnja sa postojećim maloprodajnim objektima, rekao je Aćimović.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE