Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Laburisti: Izlazak iz EU najveći rizik za preduzeća

    Opoziciona britanska Laburistička stranka predstavila je danas svoj ekonomski program, prvog dana zvaničnog početka kampanje za parlamentarne izbore 7.maja, i upozorila da je najveći predstojeći rizik za preduzeća razmatranje mogućnosti istupanja Velike Britanije iz Evropske unije (EU).

    Laburisti su na čitavoj oglasnoj stranici lista "Financial Times" kritikovali obećanje britanskog premijera i lidera Konzervativne stranke Davida Camerona da će 2017. godine raspisati referendum o ostanku Velike Britanije u EU.

    "Najveću opasnost za britanska pretuzeća biće pretnja izlaska iz EU. Prioritet laburista su nacionalni interesi zemlje, a reforma ne znači izlazak iz Unije", navodi se u saopštenju umereno levičarske partije nakon čega slede izjave šest direktora velikih kompanija koje se zalažu za ostanak zemlje u EU.

    Laburisti su naveli da je više od tri miliona radnih mesta u Britaniji povezano s EU i da je EU njeno najveće izvozno tržiste.

    Lider laburista Ed Miliband će svoj ekonomski manifest na 22 strane danas predstaviti agenciji Bloomberg.

    Miliband u dokumentu obećava da će svake godine smanjivati budžetski deficit, da će podržati izazak britanskih firmi na strano tržište i doneti Velikoj Britaniji "ključnu ulogu u okviru reformisane EU", i da će formirati investicionu banke za pomoć preduzećima.

    Laburistička stranka namerava i da formira nezavisan odbor za upravljanje infrastrukturom koja je sada na milosti vladajuće stranke.

    "Ako nam je stalo da imamo jake ekonomske temelje i privrednu stabilnost na duži rok, Velika Britanija treba da bude posvećeni član reformisane EU, a ne da preti da će izaći iz Unije", rekao je Miliband.

    Britanski parlament danas se raspušta pred predstojeće poslaničke izbore 7. maja.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE