Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    SAD će danas objaviti plan za smanjenje emisije gasova

    SAD će danas najaviti plan o smanjenju emisiju štetnih gasova za do 28 odsto, u okviru globalnih napora u cilju smanjenja posledica klimatskih promena, prema izvorima upoznatim s planovima Bele kuće.

    Globalni sporazum o borbi proti klimatskih promena treba da bude potpisan u decembru na samitu u Parizu, a trebalo je da države do danas saopšte svoje ciljeve u smanjivanju emisije gasova posle 2020.

    Većina zemalja propustiće taj rok, a do sada su svoje planove saopštili samo EU, Švajcarska i Meksiko. Vašington se nada da će objavljivanjem svojih ciljeva uticati na druge države da preduzmu jednako ambiciozne korake u smanjenju emisije gasova.

    Doprinos smanjivanju gasova koji izazivaju efekat staklene bašte američki predsednik Barack Obama obećao je prošle godine u Pekingu, kada je najavio američko-kineski klimatski sporazum, koji je povećao nade da će industrijalizovane zemlje i zemlje u razvoju uspeti da se dogovore.

    SAD će u svom predlogu navesti da je njihov doprinos ambiciozan i pravedan, rekli su zvaničnici upoznati s planovima.

    Očekuje se da će u predlogu biti naglašeno da je Obamina administracija povećala planirano smanjenje emisije štetnih gasova sa 17 odsto do 2020, na 26 do 28 odsto, što je cilj za period do 2025. godine.

    Ne zna se još koje će konkretno korake SAD preduzeti da bi smanjile emisiju gasova, ali verovatno je da će mnoge mere naići na pravne prepreke i politički otpor.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE