Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Angela neprikosnovena među Nemcima

    Nemačka kancelarka Angela Merkel, uprkos raznim spoljnim pritiscima, unutar svoje države uživa veliku podršku, a kada bi mogli da direktno biraju kancelara, za nju bi glasalo čak 61 odsto Nemaca.

    Nemci bi ponovo, i u trećem mandatu, želeli Angelu Merkel za kancelara, pokazala je današnja anketa Instituta za istraživanje javnog mnjenja "Forsa".

    Čak 61 odsto Nemaca bi, kada bi mogli da direktno biraju kancelara, izabrali Merkelovu na čelu vlade. Za vicekancelara Sigmara Gabriela, šefa Socijaldemokratske partije (SPD), odlučilo bi se svega 13 odsto Nemaca.

    SPD, koalicioni partner Merkelove, loše prolazi i kod građana Nemačke, kada su u pitanju političke kompetencije partije da vlada i rešava probleme.

    Dok za demohrišćane koje vodi Merkelova čak 37 odsto Nemaca, četiri odsto više nego prošle sedmice, misli da su kompetentni za rešavanje problema, u SPD i njene političke sposobnosti veruje svega još 11 odsto Nemaca.

    Nemački demohrišćani profitiraju od popularnosti Merkelove i, kada bi sad bili izbori, za njih bi glasalo 42 odsto Nemaca, pokazaju najnoviji rezultati ankete.

    Za razliku od demohrišćana, Gabrielovim socijaldemokratama pada popularnost i za njih bi glasalo još svega 23 odsto, procenat manje nego u prošloj anketi.

    I "Alternativi za Nemačku", evroskeptički i desničarski orijentisanoj partiji krenulo je, takođe, na bolje i za nju bi glasalo šest odsto, dok bi za opozicionu partiju Zeleni glasalo 10 odsto Nemaca.

    Foto: Beta-AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE