Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U junu sporazum Beograd-Moskva

    Sporazum o saradnji Beograda i Moskve u više oblasti, poput građevinarstva, sporta, kultura i nove tehnologije, biće potpisan u junu u Moskvi, najavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

    "Moskva je u proteklih pet godina uradila mnogo da promeni izgled grada. To je ono što mi želimo da uradimo u Beogradu."

    Želimo da investiramo puno u infrastrukturu, da iskoristimo znanja koja Moskva ima u uređivanju infrastrukture, u izgradnji metroa, sređivanju grada, pešačkih zona, parkova", rekao je Mali novinarima.

    Nakon sastanka s ministrom u vladi Moskve za spoljno-ekonomske i međunarodne veze, Sergejom Čerjominom, Mali je rekao da je namera da se kroz taj sporazum ojača saradnja, imajući u vidu jake i tradicionalne veze između Rusije i Srbije.

    Sergej Čerjomin je izjavio da će u Moskvi biti potpisan sporazum koji će odrediti sfere saradnje dva grada u naredne tri godine.

    "Mogu da kažem da će ovaj program saradnje obuhvatati skoro sve, uključujući i građevinarstvo, zdravstvo, kulturnu i humanitarnu razmenu, saradnju u oblasti novih tehnologija", rekao je on.

    "Razvoj ove saradnje može da stvori neku novu sinergiju naših prestonica. Ova saradnja će podstaći našu trgovinsku i ekonomsku saradnju", rekao je on.

    Čerjomin je rekao da u Moskvi rade desetine hiljada građevinaca iz Srbije koji su pokazali veliki profesionalizam i stručnost. "Mi smo jako zaintresovani da srpski građevinari i dalje dolaze i rade", rekao je on.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE