Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ovo su omiljeni domaći brendovi

    Priznanje "Moj izbor 2015" za najomiljeniji domaći proizvod dodeljeno je danas kompaniji Bambi za proizvod Plazma keks, dok je priznanje za najomiljenijeg domaćeg proizvođača dodeljeno kompaniji Imlek.

    Priznanje "Moj izbor" dodeljuje se šesti put, isključivo na osnovu mišljenja potrošača. U anketi je učestvovalo 2.010 ispitanika u 14 gradova Srbije, a ove godine je u konkurenciji bilo 195 domaćih proizvoda i brendova.

    Priznanja, koja su dodeljena u organizaciji udruženja "Moja Srbija" i Privredne komore Srbije, dobilo je još 19 brendova koji su u svojim kategorijama ostvarili najbolje rezultate.

    Zlatne medalje "Moj izbor" dobili su, Moja kravica – u kategoriji "Mleko i mlečni proizvodi", Plazma keks – u kategoriji "Slatkiši",. Zlatiborac – u kategoriji "Meso i mesne prerađevine", Dijamant ulje – u kategoriji "Ulje, prilozi i prelivi", Knjaz Miloš – u kategoriji "Mineralne vode", Frikom – u kategoriji "Voće i povrće" i začin C – u kategoriji "Supe, brašno i dodaci jelima".

    Među nagrađenim proizvodima i kompanijama, kojima su potrošači ukazali najviše poverenja su i konfekcija Mona, Simpo nameštaj, Metalac posuđe, Pošta Srbije, Nektar sokovi, Smoki, Meriks, MTS Telekom Srbija, Banka Intesa, vino Ždrepčeva krv, Lav pivo i Gorki list.

    Ove godine, osim glasanja u supermarketima, u okviru akcije "Moj izbor" organizovano je i internet glasanje, u kome je najviše glasova dobilo Valjevsko pivo.

    Predsednik Udruženja "Moja Srbija" Milan Ristić kazao je da je u proteklih sest godina anketirano ukupno 15.000 potrošača.

    Na osnovu istraživanja koje je sprovelo to udruženje, 80 odsto kupaca u Srbiji veruje da su domaći prehrambeni proizvodi kvalitetni. Domaće želi da kupuje 70 odsto potrošača, ali svaki treći kupac
    ne zna šta je domaći proizvod, rekao je Ristić.

    Prema tom istraživanju, kako je dodao, 70 odsto kupaca bi se lakše opredelilo za domaće proizvode ukoliko bi postojala jasna naznaka o kom proizvodu se radi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE