Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Holandski bicikl kroz Beograd

    iBikeBelgrade je kompanija koja organizuje biciklističke ture u Beogradu i čiji je cilj da promoviše i poboljša naš grad, kao i da ga predstavi turistima u drugačijem svetlu.

    Osnovao ju je pre skoro četiri godine Holanđanin Ralph van der Zijden, preduzetnik koga je ljubav prema Beogradu navela da se ovde trajno nastani. Posle rada na različitim projektima u regionu Balkana odlučio je da podeli svoju svoju strast prema Beogradu sa ostalim strancima i to baš na prevoznom sredstvu svakodnevno korišćenom u njegovoj zemlji. Na taj način postigao je da trend obilaska grada na biciklu postane popularan i kod nas, doprinoseći istovremeno aktivnoj promociji turizma u Beogradu. 

    Aktivnosti i inicijative

    Kao prva i jedina kompanija koja nudi obilazak grada na biciklima, iBikeBelgrade se izdvaja i po tome što turistima prikazuje onu stranu Beograda koja često nije u prvom planu. Ture su prepletene istorijsko-političkim pričama, ličnim iskustvima lokalnih i stranih vodiča, kao i prikazivanjem stvarnog lica Beograda.

    iBikeBelgrade trenutno u svojoj ponudi ima nekoliko različitih tura: Popodnevna tura pored reke, Gradska tura, kao i Tura na električnim biciklima. Ono što je takođe interesantno jeste da iBikeBelgrade organizuje tim bilding događaje za kompanije, gde su ture prilagođene potrebama i željama klijenata.

    Za skoro četiri godine postojanja, u skoro 1000 tura učestvovalo je više od 5000 turista. Svake godine je i sve više zainteresovanih za posao vodiča, ponosnih da upoznaju posetioce sa svojim gradom.

    Još jedna od zelenih inicijativa ove kompanije je i organizacija međunarodnog biciklističkog festivala Beograd Velograd. Sve brojniji učesnici i pažnja koju festival dobija u javnosti svedoče u prilog tome da su svest o zagađenosti životne sredine i promocija bicikla kao zdravijeg prevoznog sredstva na sve višem nivou.

    Vizija i planovi za budućnost

    iBikeBelgrade tim sebe vidi kao društveno-odgovornu zajednicu koja na lokalnom planu želi da promoviše upotrebu bicikala u Beogradu i stvori radna mesta, a na internacionalnom nivou ima za cilj da pruži svojim korisnicima interesantne ture, nauči ih istoriji Beograda i podigne nivo svesti o našem gradu kao ultimativnoj turističkoj destinaciji.

    Osim Beograda, brend se proširio i na druge gradove u Srbiji, pa tako i posetioci Novog Sada imaju privilegiju da iskuse jedinstvene ture na biciklima i upoznaju se sa istorijom grada, kao i načinom života van prestonice. iBike postaje internacionalni brend i uskoro se očekuje zvanično otvaranje iBike kompanije u Budimpešti. Kao što Dunav povezuje zemlje i narode kroz Evropu, tako i iBike povezuje ljubitelje biciklizma, turizma i zdravog života.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE