Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Lepote Amsterdama i Roterdama

    Dva najveća grada Holandije udaljeni su jedan od drugog svega 58 kilometara, a bogata istorijska i kulturološka vrednost koja ih krasi, već decenijama unazad očarava svetske turiste.

    Turistička tura najčešće počinje posetom Amsterdamskih vetrenjača koje su simbol grada i čiji se značaj slavi kroz održavanje praznika u maju, kada su otvorene za javnost i ukrašene cvećem, anđelima i zastavama Holandije. Samo jedna od osam je redovno otvorena za posetioce, a to je Molen van Stolen – nekadašnji mlin iz 1847. i današnje popularno mesto za održavanje venčanja. Oude Kerk, najstarija amsterdamska crkva, HEINEKEN pivara, muzej posvećen Van Goghu, Muzej lala, Kuća Ane Frank, trg Dam, Vondelpark i čuveni kanali, sa razlogom ’Severnu Veneciju’ (drugi naziv za Amsterdam) čine jednom od najaktuelnijih destinacija. Park smešten na jugu grada godišnje poseti oko deset miliona turista, a naročito je lep u toku sunčanih dana kada aktivni Holanđani vežbaju, čitaju na travi i šetaju. Još jedan simbol grada su kanali kojima prolazite turističkim brodićima, i uživate u razgledanju ulica, kuća, trgova.

    Južno od Grada kanala i vetrenjača, nalazi se Roterdam, drugi po veličini grad u Holandiji, koji prema preporuci magazina New York Times obavezno treba posetiti u 2015. godini. Odakle početi? Najpre od prelepe moderne arhitekture koja je obnovljena nakon Drugog svetskog rata: zbog solitera ovaj grad često nazivaju Menhetnom na reci Maas. Zatim, posetite Euromast, jedinstvenu građevinu sa čijeg se vidikovca, koji se vrti u krug, pruža prelepa panorama. U centru se nalazi veliki broj muzeja, restorana, butika i noćnih klubova, od kojih je napopularniji De Witte Aap, a Roterdam je poznat i po parkovima i dugim biciklističkim stazama.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE