Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Najavljen početak izgradnje novog kampusa na Mokroj Gori

    U okviru prolećnog Vivaldi foruma na Mokroj Gori, najavljen je početak izgradnje novog kampusa Mokrogorske škole menadžmenta.

    Ovaj projekat rezultat je lične inicijative Srđana Janićijevića, osnivača Mokrogorske škole menadžmenta, a njegova realizacija omogućena je dobročinstvom Emira Kusturice, koji je Mokrogorskoj školi menadžmenta, bez naknade, na korišćenje u narednih 25 godina, ustupio zemljište za izgradnju objekta, kao i značajnim sredstvima koja ulaže kompanija Telekom Srbija. Izgradnja kampusa počeće 1. septembra ove godine, a biće završena do  Prolećnog Vivaldi foruma 2016.

    Po rečima Emira Kusturice, ceo projekat Mećavnik za mnoge je, u početku, bio utopija i hir, a ne ono što je zaista – lični doprinos ovom divnom kraju, ljudima i ideji da je moguće ni iz čega stvoriti nešto vredno i trajno. „Koncept Mokrogorske škole menadžmenta se perfektno uklopio u moju zamisao i zavredeo je podršku. Za poslednjih pet godina Mokrogorska škola menadžmenta postala je deo Mećavnika i promoter mokrogorskog koncepta privrede i preduzetništva”, rekao je reditelj Emir Kusturica.

    Po završetku izgradnje kampusa polaznicima Mokrogorske škole i učesnicima foruma na raspolaganju će biti amfiteatar „Mihailo Pupin – Telekom Srbija”, tri radne učionice, biblioteka i prateći sadržaji, na ukupno 450 kvadrata. Generalni direktor Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk podsetio je da je ulaganje u obrazovanje jedan od strateških ciljeva te kompanije, a podrška ovoj instituciji značajnija je utoliko što će ostati u nasleđe i svim narednim generacijama.

    „Uloga velikih domaćih kompanija jeste da prepoznaju takve inicijative i da ih podrže. Kroz profesionalnu saradnju sa Mokrogorskom školom menadžmenta, upoznali smo nešto novo i vredno za našu privredu. Odlučili smo da podržimo ovaj projekat i zadovoljni smo što će se hiljade sadašnjih i budućih rukovodilaca obrazovati u amfiteatru „Mihajlo Pupin – Telekom Srbija“. To je naš doprinos unapređenju menadžmenta srpske privrede”, izjavio je Predrag Ćulibrk, generalni direktor Telekoma Srbija.

    „Kada smo oktobra 2009. ovde na Mokroj Gori okupili prvu grupu polaznika naših programa, nije bilo malo onih koji su na moju inicijativu gledali s nevericom. U međuvremenu rasli smo i razvijali se, sticali poverenje i danas, uz podršku prijatelja i partnera pripremamo gradnju naše kuće – kampusa Mokrogorske škole menadžmenta. Verujem da lične inicijative jedne drugu podstiču i da će u Srbiji biti sve više novih ideja i uspešnih projekata“, poruka je Srđana Janićijevića, osnivača Mokrogorske škole menadžmenta.

    Mokrogorska škola menadžmenta je institucija za poslovno obrazovanje odraslih, osnovana 2009. godine sa svrhom da kroz programske sadržaje škole unapređuje lični razvoj svojih studenata, organizacija iz kojih oni dolaze i privredni ambijent uopšte. Kroz programske sadržaje Mokrogorske škole menadžmenta na godišnjem nivou je uključeno više od 1.000 studenata iz najboljih domaćih i regionalnih kompanija.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE