Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U Srbiji zaplenjeno 250.000 falsifikovanih proizvoda

    Tržišna inspekcija prošle godine zaplenila je 250.000 komada falsifikovane robe, rekao je načelnik Odeljenja Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija za opšti nadzor Goran Macura.

    Macura je na savetovanju o bezbednoj kupovini, u okviru kampanje "Falsifikati koštaju više, kupujem originale!", rekao da se falsifikovana roba najčešće prodaje na internetu i u prodavnicama.

    "Uglavnom se falsifukuje garderoba i obuća, knjige, a u zadnje vreme i dizajn", rekao je Macura i dodao da se u slučaju prehrambenih proizvoda zloupotrebljava žig.

    Na savetovanju je rečeno da svaki prodavac na internetu mora da ima podatke o nazivu firme, adresi, broj fiksnog telefona, PIB i objašnjenje o podnošenju reklamacije robe.

    "Neophodno je da sa dostavom robe kupac dobije i obrazac o odustajanju od kupovine po kome ima zakonsko pravo da u roku od 14 dana dobijenu robu može da vrati i da dobije novac nazad", kazao je Macura.

    On je dodao i da pri kupovini robe u radnjama kupac mora obratiti pažnju da li artikal ima deklaraciju, kao i da li je račun koji je dobio fiskalni i sa podacima artikla koji se kupuje.

    U okviru kampanje, tržišna inspekcija će u aprilu održati savetovanje u Novom Sadu i Kragujevcu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE