Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Visa u Beogradu otvorila regionalni centar

    Svetska kompanija za elektronska plaćanja, Visa, objavila je zvanični početak rada nove regionalne kancelarije za Jugoistočnu Evropu koja se nalazi u Beogradu.

    Poslovanje regionalnog Visa sedišta u Srbiji biće usmereno na dalji razvoj industrije elektronskog plaćanja u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i drugim zemljama Balkana.

    Među prioritetima novog lokalnog centra biće širenje mreže prodajnih mesta koja prihvataju kartice, kao i unapređenje iskustva korisnika kartica.

    Takođe, Visa će nastaviti da intenzivno sarađuje sa bankama na uvođenju novih proizvoda i usluga, kako bi ubrzala migraciju sa gotovinskih na pouzdanije i sigurnije načine plaćanja.

    Centrala u Beogradu će u saradnji sa bankama i trgovcima raditi na daljem razvoju inovativnih sistema plaćanja među kojima su Visa payWave, NFC mobilna beskontaktna plaćanja i e-commerce rešenja i proizvodi.

    "Ovaj region jedan je od najinteresantnijih i najdinamičnijih u svetu kada je reč o elektronskim plaćanjima. Uz to, u ovom regionu prepoznali smo i dosta prilika u turističkom sektoru", rekao je novoimenovani Visa regionalni menadžer za Jugoistočnu Evropu Vladimir Đođević.

    Kompanija sarađuje sa 100 banaka u Jugoistočnoj Evropi, ima više od 7 miliona izdatih aktivnih kartica, dok ukupan promet na prodajnim mestima za plaćanje Visa karticama iznosi više od 3 milijarde dolara.

    Visa kartice su prihvaćene na više od 120.000 prodajnih mesta dok se gotovina može podići sa preko 6.000 bankomata. 

    U Srbiji, koja je najveće tržište u Jugoistočnoj Evropi, Visa kao tržišni lider trenutno sarađuje sa 27 banaka. Na srpskom tržištu aktivno je 3 miliona Visa kartica. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE