Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nikolić: Ne odustajemo od Diznilenda

    Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić kaže da će lokalna samouprava nastaviti da pregovara o izgradnji Diznilenda u tom gradu, i naglasio da se on ne bi gradio sredstvima gradskog budžeta, već iz stranih ulaganja.

    Nikolić je, gostujući na Televiziji Kragujevac, rekao bi takva investicija pokrenula turizam, ugostiteljstvo i hotelijerstvo, kao i da bi se na jedno radno mestu u samom parku, otvorila tri nova.

    Naglašavajući da Diznilend ne pravi samo velike parkove, već i male, tematske parkove, Nikolić je rekao da je gradska uprava na tu ideju došla posle sastanka sa predsednikom Britansko-srpske privredne komore Paulom Judgeom u Kragujevcu, pre oko dva meseca.

    "Rekao nam je tada da moramo da učinimo nešto radikalno, nešto neskvadišanje što bi Kragujevac izdvojilo na mapi istočne Evrope, i razlikovalo grad od desetine hiljada drugih u istočnoj Evropi", naveo je Nikolić.

    Gradonačelnik je dodao da je gradska uprava, potom, o tome ozbiljno razmišljala i shvatila da ne poštoji takav zabavni park u istočnoj Evropi, koji bi privukao turiste sa celog Balkana.

    „Onaj ko je pokušao tu ideju da ismeje nema pojma o čemu govorimo i razmišljamo", naveo je Nikolić i dodao da će grad i dalje pregovarati na tu temu.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE