Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ruski patriotski pandan McDonaldsu

    Ruski reditelji Nikita Mihalkov i Andrej Končalovski otvoriće lanac restorana s patriotskom brzom hranom koji bi se takmičio s američkim McDdonaldsom, a u tom poduhvatu imaju "punu" podršku predsednika Vladimira Putina.

    Ruski sajt RBK naveo je da su reditelji dobili 700 miliona rubalja, odnosno oko 12,9 miliona evra, kredita koji im je odobrio ruski predsednik Vladimir Putin.

    Novi lanac restorana zvaće se "Jedimo kod kuće", što je naziv kulinarske televizijske emisije koju vodi supruga Končalovskog, prenose ruski mediji.

    Reditelj je obećao da će hrana biti "zdrava i jeftina", a 50 odsto sastojaka biće iz lokalne poljoprivredne proizvodnje.

    U pismu upućenom Putinu, braća i reditelji, Mihalkov i Končalovski, naveli su da žele da stvore "alternativu lancima brze hrane na Zapadu" zbog čega traže pomoć od ruske vlade "uzimajući u obzir sociopolitički karakter projekta".

    Ta incijativa je izazvala sumnju u nepotizam jer su neki analitičari ocenili da su reditelji iskoristili svoje političko prijateljstvo s vlastima kako bi uklonili moguću konkurenciju.

    "Država se obično ne meša u ugostiteljstvo", izjavio je bivši ministar finansija Aleksej Kudrin ocenjujući da će ta inicijativa "više napraviti probleme ruskim trgovicima nego samom McDdonaldsu".

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE