Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Italija kreditira MSP i JKP u Srbiji

    Vlada Italije odobrila je kredit od 30 miliona evra za podršku mikro, malim i srednjim preduzećima, preduzetnicima i javnim komunalnim preduzećima u Srbiji, rečeno je u Privrednoj komori Srbije.

    Na prezentaciji te kreditne linije Vlade Italije, rečeno je da će se krediti za mikro preduzeća i preduzetnike kretati od 5.000 do milion evra, za MSP od 50.000 do milion evra, a za JKP od 150.000 do dva miliona evra.

    Naglašeno je i da su sredstva kredita namenjena za finasiranje poljoprivrede, građevinarstva, elektroprivrede, telekomunikacija, tekstilne industrije, hemijskih proizvoda, zdravstva, mašinstva transporta, turizma, kao i za izgradnju i održavanje puteva, vodosnabdevanje, javnu rasvetu, kanalizacionu mrežu, javni prevoz, poslovne inkubatore i industrijske zone i parkove.

    Državni sekretar Ministarstva privrede Miloš Petrović kazao je da će se minimum 70 odsto sredstava kredita koristiti za finasiranje nabavke dobara i usluga italijanskog porekla, a ostalo za pokrivanje lokalnih troškova, kao što su sirovine, rezervni delovi i ostalo.

    Petrović je naglasio da će se sredstvima ovog kredita moći da se pristupi preko domaćeg bankarskog sektora, uz godišnju efektivnu kamatnu stopu od 4,35 odsto, sa periodom počeka od dve godine i periodom otplate do osam godina u polugodišnjim ratama.

    Ambasador Italije u Srbiji Giuseppe Manzo kazao je da je Italija odobrila ovu kreditnu liniju Srbiji jer veruje u njenu budućnost, naglasivši da je rast i razvoj zajednički prioritet dve zemlje.

    On je naglasio da su povoljniji uslovi nove kreditne linije još jedna potvrda snažnog zaklaganja Vlade Italije da podrži ekonomski i socijalni razvoj Srbije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE