Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kinezi zainteresovani za izgradnju luke Beograd

    Kineska kompanija China Environmental Energy Holdings zainteresovana je za učešće u projektu izgradnje luke Beograd, saopštilo je danas Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infestrukture Srbije.

    Osnivač te kompanije Bili Ngok potpisao je juče sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović Memorandum o razumevanju i saradnji.

    Taj dokument predviđa zajednički rad na projektu izgradnje i korišćenja luke kod mosta "Mihajlo Pupin" na levoj obali Dunava, koji su gradili kineski radnici, a finansiran je kineskim kreditom.

    Planirana je zajednička izrada studije izvodljivosti za projekat nove beogradske luke.

    "U slučaju da studija izvodljivosti bude pozitivna, dve strane će razmotriti načine dalje saradnje na realizaciji ovog projekta -projektovanje, izgradnju, opremanje i korišćenje luke, uključujući i model finansiranja", navodi se u saopštenju.

    Kako je objašnjeno, potpisivanje memoranduma je deo zajedničkih aktivnosti kompanija iz Srbije i Kine na realizaciji najavljenog kineskog interesa za saradnju na takozvanom ekonomskom pojasu kopnenog dela "puta svile", kojim se roba iz Kine prevozi do zapadnih zemalja.

    "Dokument nije ekskluzivnog karaktera i za očekivati je da se pokaže interes i drugih kineskih firmi za stvaranje multimodalnih saobraćajnih čvorova, uključujući luke, industrijske zone i slične objekte, na delu Dunava kroz Srbiju", navelo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćjaja i infrastrukture.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE