`Kad mogu Francuzi i Nemci, možemo i mi i Srbi` - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

  `Kad mogu Francuzi i Nemci, možemo i mi i Srbi`

  Premijeri Srbije i Albanije Aleksandar Vučić i Edi Rama izrazili su danas spremnost da dve zemlje sa infrastrukturnim projektima zajednički nastupe na današnjem sastanku predsednika vlada Zapadnobalkanske šestorke u Briselu.

  Kako je saopšteno iz Vlade Srbije posle susreta Vučića i Rame u Briselu, Vučić je istakao je da će Srbija insistirati na finansijskoj podršci za izgradnju pruge Beograd – Podgorica – Skadar, kao i autoputa Niš – Priština – Drač.

  "Nadam se da će EU imati razumevanja za podršku zemljama u regionu", istakao je Vučić i naglasio da bi takvi projekti poboljšali ekonomsku situaciju u obe zemlje.

  Rama je naglasio da je albanska strana spremna za početak radova na ovim projektima i da bi to bio dobar znak partnerskog odnosa Srbije i Albanije, navodi se u saopštenju.

  "Kao što su nekada Francuzi i Nemci počeli da sarađuju zbog budućnosti Evrope, tako možemo i mi, zbog budućnosti Zapadnog Balkana", zaključio je premijer Rama.

  Sastanak Zapadnobalkanske šestorke održava se danas u Briselu pod pokroviteljstvom komesara EU za susedsku politiku i proširenje Johanesa Hana. Na sastanku će učestvovati premijeri Albanije, BiH, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Srbije.

  Sa kosovskim premijerom Isom Mustafom Vučić danas u Briselu učestvuje i u novoj rundi dijaloga Beograda i Prištine uz posredovanje visoke rpedstavnice EU Federice Mogherini.

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE