Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vip ulaže 30 miliona evra u mrežu

    U toku prva tri meseca 2015. godine Vip mobile je ostvario prihode u iznosu od 5,5 milijardi dinara, što je po uporedivoj osnovi  gotovo 2% više u poređenju sa istim periodom prošle godine.

    Do kraja marta 2015. godine Vipu se pridružilo preko 2 miliona korisnika što je za 4% više nego u 2014. godini, dok tržišno učešće kompanije iznosi 22,5%.

    “Uspeli smo da održimo stabilne poslovne rezultate i da nastavimo sa značajnim ulaganjima. U toku prvog kvartala investirali smo 15,5 miliona evra najvećim delom u pripreme za obezbeđivanje prve i najveće 4G LTE mreže u Srbiji čime smo  korisnicima omogućili superiorne brzine  prenosa podataka. Do kraja godine ćemo investirati više od 30 miliona evra u širenje naše 4G LTE tehnologije i kompletnu modernizaciju postojeće 3G i 2G mreže širom zemlje,” izjavio je Andreas Graf, direktor/CFO Vip mobile i naveo da se signal Vipove mreže četvrte generacije emituje sa  preko 130 lokacija pokrivajući najveći deo Beograda, a plan je da se dalje širi po većim gradovima. „Vip korisnici već sada mogu da odaberu raznovrsne 4G LTE smart telefone u okviru paketa, ili na rate. Naš cilj je da pružimo najbolje korisničko iskustvo na tržištu kroz ponudu inovativnih uređaja i servisa, konkurentnih tarifa i širenjem novog koncepta digitalizovanih Vip prodavnica,“ zaključio je Graf.

    Vip mobile je najveći grinfild investitor u Srbiji jer je u poslovanje kompanije  do sada uloženo  854,4 miliona evra. Zapošljava preko 900 domaćih stručnjaka i svoje usluge pruža na 330 prodajnih mesta širom Srbije, uključujući i 84 Vip centra.

    Vip je član Telekom Austrija Grupe, vodeće kompanije iz oblasti telekomunikacija u centralnoj i istočnoj Evropi koja je u prvom kvartalu 2015. godine ostvarila prihode od 956 miliona evra. Telekom Austrija Grupa je prisutna u 8 zemalja u regionu, zapošljava oko 16.000 ljudi i ima gotovo 23 miliona korisnika.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE