Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vučićeva poruka stranim investitorima

    Premijer Aleksandar Vučić poručio je stranim investitorima da mogu da računaju na podršku države i lokalnih samouprava, kao i da očekuje da povećaju broj zaposlenih.

    Vučić je u Subotici obišao novi proizvodni pogon austrijske kompanije Swarovski i kompaniju Siemens, a u obraćanju novinarima je rekao da je srećan što su strane kompanije zadovoljne uslovima poslovanja u Srbiji.

    Precizirajući da je Siemens u Srbiji osnovao kompaniju 1996. godine sa samo 12 zaposlenih, Vučić je rekao da ta fabrika sad ima ukupno 1.150 radnika, od toga 950 u fabrici u Subotici.

    "Očekujemo da i dalje povećavaju broj zaposlenih u našoj zemlji, a na podršku Vlade Srbije, državnih organa i lokalnih samouprave uvek mogu da računaju", rekao je Vučić.

    Dodao je i da je veoma važno što su radnici zadovoljni primanjima i uslovima na radu, navodeći da tamo gde ima reda i discipline ima i rada i uspeha.

    Izvršni potpredsednik za industrijske aplikacije kompanije Siemens Mark Vuherer rekao je da se u pogonu u Subotici prave proizvodi za zelene tehnologije, koje su trend u svetu.

    "Činjenica da pravimo generatore za vetrenjače znači da ćemo nastaviti sa uspešnom proizvodnjom u Subotici", rekao je Vuherer, dodajući da povećanje broja zaposlenih od dolaska u Srbiju sa 12 na 950 radnika, jasno pokazuje da su zadovoljni poslovanjem i da se firma razvija.

    Vučić je ranije obišao i novi proizvodni pogon kompanije Swarovski, čija izgradnja je počela u martu prošle godine, a posetiće i fabriku Agroseme, koju je privatizavao investitor iz Austrije.

    Vučića su ispred pogona dočekali izvršni zamenik predsednika koncerna "Swarovski" Franc Ciler, direktor "Swarovski" u Subotici Dejan Jovanović i ambasadori Austrije i Nemačke Johanes Ajgner i Hajnc Vilhelm.

    Tokom obilaska postrojenja koje će, kako je najavio Ciler, biti zvanično otvoreno na jesen, iznete su pohvale na račun građevinskih preduzeća iz Srbije koja su radila na izgradnji tog kompleksa u privrednoj zoni u Subotici.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE