Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mid Europa ulaže 100 miliona evra u Imlek, Bambi i Knjaz

    Londonski investicioni fond Mid Europa Partners, u čijem su vlasništvu od nedavno Imlek, Bambi i Knjaz Miloš, najavio je da će u razvoj u narednih četiri do pet godina uložiti 100 miliona evra.

    Te tri kompanije, kao i mlekare u vlasništvu Imleka u Makedoniji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori, koje su bile deo Danube Foods Grupe, na tržištu će od sada poslovati pod imenom Moji brendovi, najavljeno je na konferenciji za novinare u Beogradu.

    U transakciji su, pored Mid Evropa partnersa, učestvovali Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i vodeće evropske banke – Unicredit, Raiffeisen, ING, BNP i Citi, kao i domaći partner Andrej Jovanović, koji će biti generalni direktor kompanije Moji brendovi.

    Predstavnik fonda Mid Europa Thierry Baudon kazao je da je taj investicioni fond najveći u centralnoj i istočnoj Evropi i da je njegov plan da dugoročno posluje u Srbiji.

    "Ovde smo već 16 godina i imamo nameru da ostanemo i u narednih 16 godina. Veliki deo naših zaposlenih dolazi iz ovog dela regiona što garantuje dugoročno opredeljenje naše komapanije u ovoj i susednim zemljama", rekao je Bodon.

    Prema rečima predstavnika Mid Europa Roberta Knorra, želja tog investicionog fonda je da Imlek, Bambi i Knjaz Miloš budu "još jače" kompanije, da donesu robu i proizvode boljeg kvaliteta.

    Direktor EBRD za Srbiju Matteo Patrone rekao je da se investicija sa Mid Europa savršeno uklapa sa strategijom EBRD.

    Jedan od tri stuba naše strategije je podizanje konurentnosti privatnih firmi sa fokusom na poljoprivredu, i mislim da će ova investicija pomoći da se privuče dodatni kapital u zemlju, kazao je Patrone.

    Novi generalni direktori Imleka, Bambija i Knjaz Miloša – Ilija šetka, Bojan Radun i Misloš Stojisavljević, najavili su razvoj, širenje i unapređenje, kako kompanija tako i njihovih brendova.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE