Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ljajić potvrdio: Od jula jeftiniji roming

    Ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je bi od kraja juna trebalo da počne primena sporazuma o nižim cenama rominga između Srbije, Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

    "Očekujemo da od juna taj proces krene u sve četiri zemlje i pored negodovanja operatera mobilne telefonije", rekao je Ljajić na obeležavanju 10 godina rada Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (Ratel).

    Ljajić je rekao da ne očekuje da operateri budu oštećeni snižavanjem cena razgovora i prenosa podataka preko mobilne telefonije, pošto bi taj gubitak trebalo da nadoknade povećanjem frekvencije saobraćaja u romingu.

    Na osnovu sporazuma regulatornih tela četiri države, maksimalna cena poziva u romingu od 30. juna 2015. biće 0,29 evra po minutu za odlazeće pozive i 0,08 evra po minutu za dolazne, a sa snižavanjem cena će se nastaviti u julu 2016. i 2017. godine.

    Ministar je rekao i da je Ratel uspešno realizovao aukcije za podelu frekvencionog spektra na 1.800 megaherca, čime je država ostvarila prihod od 21 miliona evra, i uspešno uvedena mobilne mreže četvrte generacije (4G) u Srbiji.

    Ljajić je rekao i da je započet procese prelaska na digitalno emitovanje televizijskog signala. "Digitalizacija u Srbiji biće završena 15. juna, dva dana pre roka", rekao je on.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE