Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Najmlađi Krkobabić za samo tri godine do visoke pozicije

    Stefan Krkobabić, čiji je pokojni deda Jovan bio potpredsednik Vlade, a otac Milan je direktor Pošte Srbije, imenovan je za potpredsednika Privredne komore Beograda.

    Dvadesetsedmogodišnji Stefan, jedan od dvojice sinova Milana Krkobabića, imenovan je na novu funkciju pre oko mesec dana, saznaje Blic.

    Samo tri godine trebalo je najmlađem izdanku dinastije Krkobabić da od dolaska u Centar za ekonomsku politiku PKB postane sekretar za mala i srednja preduzeća, a potom da se vine i do samog vrha menadžmenta.

    Komentarišući imenovanje Stefana, Nemanja Nenadić iz Transparentnosti Srbija kaže da problem nije u tome ko je izabran, nego po kojim procedurama. Loše je ako nema nadmetanja i konkursa, ili ako to postoji, ali bez jasnih kriterijuma, ocenio je Nenadić.

    Uz četvoricu potpredsednika komore, koji u proseku imaju po 55 godina, golobradi Krkobabić imenovan je za potpredsednika za socijalno preduzetnišvo i jednog od glavnih saradnika prvog čoveka Komore Beograda.

    Ovim potezom mlađani Stefan tako je stao rame uz rame drugom potpredsedniku Komore Miroljubu Aleksiću, vlasniku dvadesetak uspešnih firmi.

    Otac Milan Krkobabić, direktor Pošte, potvrdio je za Blic da mu je sin imenovan na novu funkciju. Za potpredsednika je izabran transparentno na skupštini Komore. Njegove kolege su verovatno verifikovale to da on u poslu može doneti nešto novo i da je pokretač, kaže Krkobabić.

    On napominje i da se Stefan ne bavi politikom, ali da je vrlo upućen u dešavanja. Na mesto potpredsednika, najmlađi Krkobabić došao je sa pozicije sekretara za mala i srednja preduzeća u PKB, a u komori je od 2012. godine. 

    Predsednik Zajednice preduzetnika u Privrednoj komori Beograda Milivoje Admuš kaže da se Stefan u poslu nije štedeo. Izuzetno je aktivan, veliki inicijator, i to su kolege prepoznale, tvrdi Admuš za Blic.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE