Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    VIDEO: Ona je prva robot – prodavačica

    Prodavnica Mitsukoshi u Tokiju, poznata po prodaji japanske tradicionalne odeće još od 17. veka, "angažovala" je prodavačicu – robota.

    Mušterije su na prodavačicu reagovale na različito, od oduševljenja do neodobravanja, a sve zbog činjenice da je ona u stvari robot, prenosi portal latestnewsresource.com.

    Robot-prodavačica se zove Aiko Chihira, a u pitanju je adroid napravljen u Toshibi. Osmišljen je da se kreće i izgleda kao pravi čovek, a u prodavnici kimona Mitsukoshi postavljen je kao privremeni eksponat.

    Aiko se pomera zahvaljujući radu 43 motora, može da govori, čak i da peva.

    Trenutno stoji na ulazu u prodavnicu i pozdravlja mušterije umesto Ayako Seirye, radnice koja je taj posao obavljala do dolaska robota. Ipak, ona nije zabrinuta za svoj posao.

    "Komunikacija sa mušterijama je izuzetno bitna, a moja prednost je u tome da ja, za razliku od robota, mogu da razgovaram sa ljudima", rekla je 32-godišnja prodavačica.

    U kompaniji Toshiba priznaju da robot, koji izgleda kao žena, nema mogućnost da razgovora sa ljudima. Ipak, uvereni su da će jednog dana roboti zameniti ljude na ovakvim poslovima jer tehnologija napreduje iz dana u dan.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE