Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Tsipras promenio pregovarače sa poveriocima

    Grčki premijer Alexis Tsipras napravio je promene u svom timu koji pregovara s poveriocima, Evropskom unijom i Međunarodnim monetarnim fondom, nakon što je njegov ministar finansija oštro kritikovan zbog nastupa na sastanku evrozone.

    Atina je opasno blizu bankrota i trudi se postići sporazum s poveriocima kako bi uspela da dobije pomoć pre nego što ostane bez novaca.

    Tsipras i viši savetnici izrazili su podrškru ministru finansija Yanisu Varoufakisu i složili su se da će on nadgledati novi tim koji će pregovarati sa poveriocima, ali su takođe imenovali zamenika ministra inostranih poslova Euklida Cakalotosa za koordinatora te grupe, rekao je jedan vladin zvaničnik.

    To imenovanje pokazuje da će Cakalotos, ekonomista i profesor koji je završio Oxford i kog "simpatišu" zvaničnici koji predstavljaju poverioce, od sada imati aktivniju ulogu u razgovorima oči u oči.

    Varoufakis je ostao izolovan na sastanku evrozone u Rigi u petak i vratio se kući praznih ruku u vreme kada je Atini očajnički potrebna nova pomoć da izbegne bankrot.

    Kasnije su ga mediji kritikovali zato što nije došao na večeru nakon sastanka. On je odgovorio na Twitteru citatom američkog državnika Franklina Roosevelta: "Oni su složni u svojoj mržnji prema meni i ja pozdravljam njihovu mržnju".

    Foto: Beta-AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE