Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hapšenja zbog zloupotreba u Razvojnoj banci Vojvodine

    Policija je uhapsila N. V. (1981),  suvlasnika i odgovorno lice grupe povezanih privrednih društava iz sistema "NPCO" d. o. o. Beograd i B. M. (1982), suvlasnika i odgovorno lice privrednog društva "BJN Financial" d. o. o. Beograd, saopštava MUP.

    Osumnjičeni se terete da su 2009. i 2010. godine odobravali protivzakonitu isplatu kredita u saizvršilaštvu sa S. P., članom prinudne uprave, a kasnije i predsednikom Izvršnog odbora Razvojne banke Vojvodine i S. B., članom Kreditnog odbora i direktorom Sektora za korporativno bankarstvo banke, u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za privredna društva kojima upravljaju, javlja RTS.

    N. V. i B. M. su osumnjičeni da su neposredno dogovarali uslove za odobravanje plasmana kredita određenim privrednim društvima, iako im je bilo poznato da, s obzirom na njihovo finansijsko stanje i kreditnu sposobnost njihova privredna društva ne ispunjavaju zakonske i druge propisane uslove za odobravanje plasmana.

    Sumnja se da im je bilo poznato da kredite neće moći da otplaćuju u ugovorenom roku, kao i da iz uspostavljenih instrumenata obezbeđenja Razvojna banka Vojvodine a. d. Novi Sad neće moći da naplati svoja potraživanja.

    Ovi krediti odobreni su bez odgovarajućih sredstava obezbeđenja, koji do danas nisu vraćeni, čime je na štetu Razvojne banke Vojvodine a. d., odnosno njenih deponenata i Budžeta Republike Srbije, grupi povezanih privrednih društava iz sistema "NPCO" d. o. o. Beograd i njihovim osnivačima pribavljena protivpravna imovinska korist u iznosu od preko 18 miliona evra (više od 1.771.474.058 dinara).

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE