Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Ludak` godine sada Blicov preduzetnik godine

    Vlasnik novosadske kompanije za izradu predmeta od kože Manual Siniša Zarin proglašen je za najboljeg preduzetnika u Srbiji u okviru konkursa "Blic preduzetnik 2014".

    Zarin je kao pobednik konkursa dobio 20.000 evra i nakon uručenja nagrade je rekao da je proizvodnju pokrenuo pre 30 godina kao domaću radinost, a da sada ima 100 zaposlenih.

    "Kada sam napustio posao u državnoj naftnoj kompaniji bio sam proglašen za ludaka godine, a sada imam firmu koja izvozi polovinu proizvodnje", rekao je Zarin i najavio da će zaposliti još 20 ljudi.

    U procesu selekcije najboljih preduzetnika učestvovao je žiri koji je između 300 preduzeća koja su ostvarila dobre poslovne rezultate, odabrala prvo 50, a zatim i 10 najuspešnijih.

    Kriterijumi na osnovu kojih je žiri birao najbolje, su profitabilnost, produktivnost, likvidnost izvozni pontecijal, broj zaposlenih, tehnološke inovacije kao i orjentisanost na zaštitu životne sredine.

    Institucije u žiriju su Ministarstvo finansija, Nacionalna služba za zapošljavanje, Privredna komora Srbije, ali i Sosijete Zeneral banka i Srpska asocijacija menadžera. Konkurs ogranizuju list Blic i Societe Generale banka.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE