Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Napravili smo čudo, povećaćemo plate i penzije`

    Vlada Srbije će povećati plate i penzije, izjavio je premijer Aleksandar Vučić, ističući da će prve blagodeti reformi građani osetiti pre kraja godine.

    Vučić je na konferenciji za novinare izjavio da će razgovori sa Međunarodnim monetarnim fondom o povećanju plata i penzija pokrenuti u avgustu i da će povećati plate i penzije.

    Vučić je kazao da su javne finansije Srbije takve da ih Srbija nije imala u poslednjih 10 godina.

    Poslednjeg dana aprila kazao da je u prva četiri meseca ove godine deficit budžeta iznosio 21 milijardu dinara umesto 71 milijardu dinara, koliko je predviđeno budžetom, rekao je on.

    "Malo čudo u Srbiji je da postoji rast kada neko sprovodi mere fiskalne konsolidacije", kazao je Vučić i naveo da ima samo tri zemlje u Evropi koj eimaju bolje rezultate u Srbiji.

    "Građani će dramatično da osete promene u svom novčaniku do kraja godine", naglasio je premijer, ističući da se od juna očekuje veliki skok industrijske proizvodnje.

    Premijer je rekao da je u aprilu zabeležen suficit od 3,5 milijardi, a da je bio predviđen deficit od 17, 5 milijardi, kao i da će se ubuduće mnogo više para trošiti na zapošljavanje.

    Vučić je podsetio na procenu MMF da ćemo imati rast od minus jedan odsto, koji je potom promenjen na minus 0,5 odsto. "Očekujem da u narednih tri, četiri dana to promene na nulu, a u avgustu na plus 0,5", zaključio je Vučić.

    Petrović: Reforme tek počinju, vraćanje plata i penzija

    Predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović ocenio je da reforme tek sada počinju i da nema prostora za povećanje plata i penzija pre 2017. godine.

    "Progutana je žaba, smanjene su plate i penzije, mada smo mi mislili da je trebalo malo više, ali tek je sada zapravo postavljena platforma da se udari na najtežu stvar, na javna preduzeća i javni sektor u celini", rekao je Petrović je u intervju za Novi magazin i dodao da reforme tek sada počinju.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE