Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Predstavnici SAMa u poseti Evropskoj komisiji u Briselu

    Predsednik SAMa Milan Petrović i izvršni direktor Jelena Bulatović bili su u zvaničnoj poseti Evropskoj komisiji u Briselu gde su se sastali sa zvaničnicima generalnog direktorata za politiku susedstva i pregovore o proširenju Evropske komisije.

    Predstavnici SAMa se u Briselu između ostalog sastali sa g-dinom Jean-Eric Paquetom, direktorom za zapadni Balkan i g-dinom Christosom Makridisom, zamenikom odeljenja za Srbiju, sa kojima su razgovarali o poslovnom ambijentu u Srbiji, procesu pristupanja Srbije EU i načinima uključivanja i doprinosu biznis asocijacija procesu pregovoranja.

    Predsednik SAMa Milan Petrović je učestvovao i na panelu „Srbija i EU – izazovi i prednosti pred nama“ koji je organizovala kompanija NIS, zajedno sa ambasadom Srbije u Belgiji i Sekretarijatom Energetske povelje. Na panelu su učestvovali i ministar energetike i rudarstva Republike Srbije Aleksandar Antić, Urban Rusnak, generalni sekretar Energetske povelje, Kiril Kravčenko, CEO kompanije NIS, Ivan Miletić, direktor korporativnih poslova kompanije Phillip Morris, Miroslav Ransdorf, član Evropskog Parlamenta i Graham Coop, bivši generalni savetnik Energetske povelje. Poruka koju su poslali prisutni privredni predstavnici iz Srbije je da je Srbija, nakon 67 uspešno završenih skrininga, spremna za otvaranje prvih poglavlja, a da se predstavnici privrednog sektora stavljaju pregovaračkom timu na raspolaganje da svojim znanjem pomognu proces pregovaranja za ulazak Srbije u EU. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE