Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Finci preuzimaju FAP

    Agencija za privatizaciju će u naredna dva dana objaviti uspešnu privatizaciju Fabrike Automobila Priboj, jer je finska kompanija SISU auto ispunila uslove konkursa, potvrdio je ministar privrede Željko Sertić.

    Sertić je podsetio da se na konkurs za privatizaciju FAP jedino prijavio SISU auto i da će nakon objave finska kompanija doći u Priboj i zvanično preuzeti pogone koji su bili predmet privatizacije.

    Ministar privrede je za televiziju Pink istakao da će na ovaj način i drugi delovi pribojske fabrike, koji nisu bili predmet privatizacije, imati mogućnost i veću šansu da pronađu svoje partnere.

    SISU će u Srbiji osnovati kompaniju za proizvodnju, prodaju i razvoj teških komercijalnih vozila i komponenti, a radi realizacije investicionog projekta investitor namerava da kupi deo imovine i opreme FAP.

    Reč je o renomiranom finskom proizvođaču kamiona prilagođenih posebnim potrebama za rad na nepristupačnim terenima i u teškim vremenskim uslovima.

    Specijalni kamioni kompanije SISU (SUOMEN ERIKOISAJONEUVOT OY) baziraju se na motorima i tehnologiji Mercedes-Benza najnovije generacije, pa će ovim ugovorom i ta tehnologija stići u pribojske pogone.

    SISU auto ima status Mercedesovog partnera, jer njegovi inženjeri za nemačkog giganta razvijaju posebna tehnološka rešenja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE