Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Meč od milijardu dolara

    Dva čoveka uđu u ring, navuku rukavice i udaraju se 12 rundi, mediji, gledaoci i kladioničari "u transu", a kada se podvuče crta, vrednost tog spektakla je milijardu dolara.

    Tih fantastičnih milijardu zelenih novčanica je ukupna vrednost, kako su ga mediji proglasili, bokserskog spektakla decenije, koji su "priredili" Amerikanac Floyd Mayweather i Filipinac Manny Pacquiao, u Las Vegasu, u noći između subote i nedelje.

    Titulom najboljeg na svetu u velter kategoriji okitio se Amerikanac, koji je već imao pojase u verzijama VBC i VBA, a sada je dodao šampionski pojas u verziji VBO.

    Ogroman novac i rekordi koji se obaraju van bokserskog ringa i dalje impresioniraju običan svet. Meč je posmatralo 16 hiljada gledalaca, a očekivani prihod se procenjen je na 400 miliona dolara.

    Mayweather će od meča, koji je izazvao nezapamćeno interesovanje, zaraditi 180 miliona dolara, a Pacquiao 120 miliona dolara, dok ceo ovaj spektakl vredi neverovatnih milijardu dolara.

    Pred sam meč, u Las Vegasu je vladala prava "ludnica", a samo 1.000 osoba je došlo do karata. Ovaj mali broj srećnika uspeo je da dođe do ovog vrednog komada hartije, čija je prodaja trajala svega 45 sekundi. Najjeftinija je koštala neverovatnih 1.500 dolara.

    Pobednik, koji je slavio na poene, uoči meča je "skromno" prokomentarisao kako je to za njega običan radni dan.

    "Subota je samo običan dan na poslu. Radiću šta inače radim i biću dobar 200 miliona dolara za to, što je 50 miliona za svako od moje dece. Dakle, to je pametan potez", rekao je Mayweather u svom stilu.

    Foto: Beta-AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE