Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    McDonald`s se menja iz temelja

    Novi izvršni direktor McDonald'sa najavio je veliku reorganizaciju kompanije, prodaju niza restorana franšizama i smanjivanje troškova u pokušaju da napravi od tog lanca brze hrane "modernu, progresivnu burger kompaniju".

    Izvršni direktor Steve Easterbrook poručio je da to znači "bolji McDonald's", koji će biti praktičniji, ugodniji i nudiće posetiocima priliku da izaberu hranu po svom ukusu.

    Easterbrook je najavio da će McDonald's do 2018. prodati 3.500 restorana franšizama, čime će se vlasništvo nad globalnim franšizama povećati s 81 na 90 odsto. U prvobitnom planu McDonald's je nameravao da proda 1.500 restorana do 2016. godine.

    Takođe je obećao da će ukloniti "glomaznu" upravljačku strukturu kako bi uštedeo oko 300 miliona dolara godišnje, od čega će većina biti realizovana do kraja 2017. Dodao je i da će McDonald's u 2015. vratiti deoničarima 8 do 9 milijardi dolara.

    McDonald's trenutno organizuje svoje poslovanje oko velikih tržišta, kao što su SAD, Evropa, Azija i Pacifik, Bliski istok i Afrika (APMEA). Easterbrook je najavio da će novi segmenti, koji će stupiti na snagu 1. jula, biti organizovani oko poslovnih sličnosti.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE