Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bugarski: Vojvodina najrazvijeniji deo Srbije

    Vojvodina je još uvek na prvom mestu kao najrazvijeniji region u Srbiji, tvrdi pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski.

    Pokrajina se tako kotira imajući u vidu investicije u infrastrukturu, obučavanje ljudi, finansijsku podršku poljoprivredi i privredi i modernizaciju javne administracije u opštinama i gradovima, izjavio je Bugarski na panelu "Lokalne vlasti i MSP" u okviru Evropskog kongresa lokalnih i regionalnih vlasti u Krakovu.

    "U svim gradovima i opštinama finansirali smo kancelarije za lokalni ekonomski razvoj. Time ispunjavamo dva cilja, da javna uprava bude stvarni servis građana i da radimo na stvaranju preduslova za kvalitetniji život građana", kazao je Bugarski.

    Bugarski je na kongresu govorio o programima za podršku malim i srednjim preduzećima koji su, prema njegovim rečima, često "izvrnuti ruglu i koriste se za diskreditaciju političkih protivnika".

    "Umesto toga, potrebno je pomoći privrednicima sa svih nivoa vlasti jer ta pomoć je najpotrebnija kada su privrednici na početku i najranjiviji, sa velikim rizikom da uložena sredstva neće biti vraćena", kazao je Bugarski i dodao da su mikro, mala i srednja preduzeća glavni oslonac i pokretač evropske ekonomije.

    Evropski kongres lokalnih i regionalnih vlasti u Krakovu organizuje Komitet regiona Evropske unije sa poljskim Institutom za istočne studije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE