Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Stupio na snagu sporazum Srbije i Kanade

    Sporazum o podsticaju i zaštiti investicija između Kanade i Srbije stupio je na snagu, objavio je u Otavi kanadski ministar spoljne trgovine Ed Fast.

    Sporazum omogućava fer tretman investitorima i stvara više predvidljivo i transparentno poslovno okruženje pomoću recipročnih, pravno obavezujućih odredbi, kaže se u saopštenju.

    U saopštenju se naglašava da je Srbija značajan kanadski trgovinski partner u jugoistočnoj Evropi. Oblasti potencijalnog rasta kanadskih investicija uključuju ekstraktivnu industriju,energiju, transportnu infrastrukturu i poljoprivredu.

    Odnosi Kanade i Srbije poslednjih godina ojačavaju se brojnim bilateralnim ugovorima uključujući onaj o izbegavanju dvostrukog oporezivanja, zatim sporazume o socijalnoj sigurnosti io avionskom saobraćaju.

    Sporazum o podsticaju i zaštiti investicija između Kanade i Srbije koji je na snazi potpisali su u Beogradu početkom septembra prošle godine potpredsednik vlade Srbije Rasim Ljajić i (tadašnji) kanadski ministar spoljih poslova John Baird.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE