Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Posle 25 godina i dalje smo spremni da pomeramo granice

    Kompanija Elektrovat posluje u Srbiji već dugi niz godina u oblasti elektronergetike, automatizacije i upravljanja proizvodnim procesima. Pored široke konkurencije na tržištu izdvajaju se profesionalizmom, stručnim kadrom i poslovnom politikom koja neguje ideju da je kvalitet osnova uspeha. Kompanija trenutno vodi brojne projekte i planira da nastavi već potvrđenim putem dobrog poslovanja, navodi za BIZLife Žarko Simeunović, direktor marketinga Elektrovata.

    Elektrovat postoji  već 25 godina. Čime ste najviše ponosni u trenutku ovog vrednog jubileja ?

    Dvadeset pet godina izuzetno uspešnog poslovanja čiji je rezultat pozicioniranje u vrh kompanija u delatnostima elektroenergetike na tržištu naše zemlje čini nas ponosnim i uverenim da je insistiranje na profesionalnosti, visokostručnom radu, poslovnoj etici, unapređenju stručnih i ljudskih kvaliteta naših kadrova i poslovanje isključivo na zdravim osnovama i principima jedini pravi put za dug život i razvoj naše kompanije. Sveukupna klima u privredi i društvu uopšte, često za ovih 25 godina nisu išli na ruku našoj i kompanijama baziranim na sličnim poslovnim principima, međutim, kvalitet naših radova, proizvoda i usluga, ispunjeni rokovi i najstrožiji uslovi renomiranih domaćih i stranih investitora uvek su nas iznova održavali tamo gde nam je i mesto – u samom vrhu.

    Pre tri godine Elektrovat je u Čačku otvorio fabriku srednjenaponskih SF6 postrojenja i opreme SNE Energy koja je jedina fabrika ove vrste elektroenergetske opreme u Srbiji. Koliko ste zadovoljni dosadašnjim rezultatima?

    Poslovnim rezultatima ove po mnogo čemu jedinstvene fabrike u Srbiji smo veoma zadovoljni, a još je važnija činjenica da su njom izuzetno zadovoljni naši kupci o čemu svedoče mnoge pohvale i sprovedene ankete. Iz fabrike SNE Energy u Čačku izlaze proizvodi kompanije Schneider Electric – srednjenaponska distributivna postrojenja i oprema, na istom kvalitativnom nivou kao i u svim istorodnim fabrikama ovog renomiranog multinacionalnog proizvođača širom sveta, što potvrđuju i redovne kontrole iz centrale ove kompanije. Ono na šta smo posebno ponosni je činjenica da se kompletan proizvodni proces obavlja u novom tehnološki sofisticiranom i izuzetno energetski efikasnom poslovnom objektu koji je u sebi objedinio dve vrste upotrebe obnovljivih izvora energije – solarnu elektranu na krovu objekta i korišćenje geotermalne energije za upravljivo grejanje, klimatizaciju i pasivno hlađenje objekta. Primenjen je i najsavremeniji multifunkcionalni sistem automatskog upravljanja objektom što je sve skupa dovelo do izuzetno zadovoljavajuće proizvodnje ''zelene'' električne energije koja se plasira u distributivnu mrežu po ''feed-in'' tarifi i fantastične uštede u potrošnji električne energije objekta. Na osnovu performansi ovog objekta koji po energetskim bilansima zadovoljava najviše svetske standarde energetske efikasnosti, u decembru 2013. godine među prvim kompanijama u Srbiji uveli smo Standard za sisteme menadžmenta energijom–ISO 50001.

    Moto vaše kompanije je „Mi radimo ono što drugi ne mogu!” Čime se možete pohvaliti i kakvi su vaši planovi za budućnost?

    Uvereni smo da su besprekorni kvalitet proizvoda i usluga, poštovanje i najspecifičnijih zahteva klijenata i okrenutost ka njihovom dugoročnom interesu uz domaćinsko poslovanje jedini koji mogu napraviti trajnu kvalitativnu razliku u odnosu na danas toliko šarenoliku konkurenciju na tržištu. Insistiranje na poštovanju struke i na onome što može da se uradi bolje, a ne samo jeftinije što je danas nažalost primarni zahtev, prepoznato je kod klijenata čija je poslovna filozofija bliska našoj. Unapređivanjem poslovnih kapaciteta došli smo do nivoa da na polju izrade el.energetskih ormana, izvođenja najrazličitijih elektro radova i pružanja inženjering usluga zaista imamo sposobnost da umemo i možemo uvek više, čime pomeramo svoje granice što smo rešeni da činimo i u decenijama pred nama. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE