Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Dobro jutro, izvolite otkaz i doviđenja`

    Radnici obezbeđenja JKP Pogrebne usluge započeli su u sredu štrajk ispred ovog preduzeća u Ruzveltovoj ulici, kada im je na jutarnjem sastanku saopšteno da su tehnološki višak i da će ostati bez posla.

    Iznenađeni odlukom bez adekvatnog obrazloženja, ostali su ispred zgrade preduzeća u Ruzveltovoj čitav dan i noć čekajući da im se obrate nadležni.

    Dvadesetak radnika službe obezbeđenja došlo je u sredu na posao u uobičajeno vreme, međutim, saopšteno im je da će ostati bez posla. Zabrinuti za egzistenciju, nisu ni odlazili kućama, već su odlučili da na pločniku ispred Novog groblja sačekaju nekog ko bi im dao objašnjenje uz dokument koji sve potvrđuje. Međutim, to se nije desilo.

    Oni zahtevaju da se, ako je nužno, prebace na druga radna mesta, ali se pribojavaju da bi to mogli da budu neadekvatni poslovi, iako, neki od njih, imaju obrazovanje sedmog stepena.

    Radimo u ovoj firmi od deset do čak 29 godina, imamo kredite i šta sad da radimo, pitao se D. D., jedan od nezadovoljnih radnika. Šef obezbeđenja, za koga ovakva sistematizacija ne važi, saopštio nam je da će, po preporuci grada, naše radno mesto morati da ukinu. Nikakav dokument na uvid nismo dobili.

    Groblje, kako saznaju Novosti, od januara ove godine obezbeđuje privatna firma Protekta.

    Kako štrajk nisu prijavili, službenici JKP Pogrebne usluge tvrde da su samo posle saopštenja ostali na istom mestu dok neko ne porazgovara s njima. Da radikalizuju štrajk planiraju nakon razgovora sa direktorom, ukoliko im bude ponudio ono što ne mogu da prihvate.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE