Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kina i Kazahstan na `Svetlom Putu svile`

    Kineski predsjednik Xi Jinping i njegov kazahstanski kolega Nursultan Nazarbajev dogovorili su usklađivanje razvojne strategije dveju zemalja, u cilju zajedničkog prosperiteta.

    "Spremni smo da uskladimo inicijative Ekonomskog pojasa Puta svile s kazahstanskom novom ekonomskom politikom Svetlog puta, kako bi se postigao zajednički razvoj i prosperitet na temelju jednakosti i recipročnosti", rekao je Xi tokom razgovora.

    Prisećajući se svoje prve posetea Kazakhstanu 2013, kada je spomenuo inicijativu Ekonomskog pojasa Puta svile, Xi je izjavio kako je kineska strana imala visoko mišljenje o saradnji između dve zemlje u izgradnji toga pojasa.

    Rekao je kako bi Kina i Kazahstan trebali da nastave jačanje saradnje u infrastrukturi, energetici, finansijama, bezbednosti i kulturnim i međuljudskim razmenama.

    Ponavljajući Xijeve reči, Nazarbajev je izjavio kako Kazahstan podržava kinesku inicijativu i da je spreman da bude važan partner Kine u izgradnji pojasa Puta svile.

    Kazahstan će s Kinom raditi na povezivanju strategije Svetlog puta s izgradnjom Pojasa, sarađivaće u trgovini, industrijskim kapacitetima, energetici i tehnologiji, izjavio je Nazarbajev.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE